Wat zijn Fillers? MyFaceClinics

Fillers zijn vul middelen. Ze worden veelal toegepast voor het opvullen van rimpels en plooien, het accentueren van contouren en het verstevigen van de huid. Er bestaan diverse soorten fillers met verschillende eigenschappen. My Face Clinics werkt met Glytone (Hyaluronzuur) en Radiesse (calcium hydroxyapatiet)

Hoe werken Fillers?

Fillers zijn injecteerbare gels die behoren tot de groep van injectables. Ze worden met een dun naaldje onder de huid ingebracht. Bij behandelingen waarbij veel gel wordt geïnjecteerd, of wanneer je snel last hebt van blauwe plekken,

gebruikt de arts in plaats van een naaldje een canule. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd worden. De ingebrachte gel geeft volume.  De filler Radiesse heeft bovendien een stimulerend effect op de eigen collageenproductie. Het direct zichtbare resultaat zal langzaam verminderen.

Wat zijn de toepassingen van Fillers?

Fillers worden gebruikt voor het verminderen van rimpels en het perfectioneren van contouren. Denk hierbij aan de neus-lippen plooi, afhangende mondhoeken, het vergroten van de lippen, de lijntjes in de bovenlip, of het accentueren van jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen. Fillers worden meestal in het gezicht gebruikt, maar je kunt met fillers ook de lichaamscontouren verbeteren. Denk hierbij aan onder andere handverjonging of bilvergroting. Bij My Face Clinics gebruiken we alleen fillers op basis van hyaluronzuur en andere lichaamseigen stoffen die bewezen veilig zijn. Er bestaan diverse soorten fillers met verschillende eigenschappen. Wij zullen je adviseren welke filler het beste past bij jouw wensen.

Zijn Fillers veilig?

Wij gebruiken alleen afbreekbare fillers, gebaseerd op lichaamseigen of natuurlijke stoffen. Wij hebben gekozen voor producten die al geruime tijd op de markt zijn en waarvan de effectiviteit en veiligheid op lange termijn zijn bewezen.

Hoe lang werken Fillers?

Hoe lang de filler werkt is afhankelijk van het type filler, het behandelde gebied en de stofwisseling. Over het algemeen heeft ons hyaluronzuur Glytone een werkingsduur van 6 tot 12 maanden. Wanneer er een licht hyaluronzuur wordt gekozen heeft de werking een kortere duur dan wanneer er een dik hyaluronzuur wordt gekozen. Wanneer de filler in losmazig en beweeglijk weefsel zoals de lippen wordt toegepast, is de werkingsduur ook korter; zo’n 6 tot 9 maanden.

Radiesse geeft zo’n 12 maanden resultaat. Het effect van fillers blijft dus 6 maanden tot meer dan een jaar zichtbaar afhankelijk van het product en het behandelde gebied. Het is echter niet aan te raden om te wachten totdat het resultaat verdwenen is, maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Bij een dergelijke touch-up behandeling zal minder volume nodig zijn dan bij de oorspronkelijke behandeling en zal het gezicht geen jojo-effect hebben.

Hoe gaat een behandeling met Fillers?

Meestal kan de behandeling direct na het intake gesprek plaatsvinden. Indien nodig brengt de arts verdovende crème aan of geeft de arts een injectie met verdoving. Vaak is verdoving niet nodig vanwege de zeer dunne naaldjes die gebruikt worden. Tijdens de behandeling zal de arts diverse prikjes geven en de filler inspuiten. Na de behandeling wordt vaak een lichte massage gegeven op het behandelde gebied. De behandeling duurt zo’n 15 tot 30 minuten.

Doet een behandeling pijn?

De behandeling is vrijwel pijnloos. Mocht je erg pijngevoelig zijn, laat dit dan even weten aan de arts of de assistente zodat wij maatregelen kunnen nemen om je te verdoven. De behandeling hoeft namelijk absoluut geen pijn te doen.

Wat is de duur van een behandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten.

Wat gebeurd er na de behandeling?

Een uur na de fillerbehandeling mag een lichte make-up worden aangebracht. Soms kan een lichte roodheid, zwelling of een blauw plekje zichtbaar zijn. Deze verdwijnen over het algemeen snel. Vermijd een aantal dagen intensieve druk op het behandelde gebied en vermijd blootstelling aan zonlicht in geval van een blauwe plek. Na de behandeling mag je minstens drie uur niet sporten of in het behandelde gebied wrijven, tenzij de arts hier specifieke adviezen over heeft gegeven. Je ziet het effect van een fillerbehandeling direct. Je hoeft het gebied niet te masseren tenzij de arts je anders instrueert. Eventuele controle-afspraken worden in overleg met de arts gemaakt.

Fillers, Botuline Toxine (BOTOX®) & Huidverbetering

Vaak is de ideale behandeling voor bepaalde rimpels een combinatie van Botuline toxine (Bocouture) en een filler. Door de spieren eerst te verzwakken met Botuline toxine en vervolgens de huid op de plaats van de rimpel te verstevigen met een filler, kan een optimaal resultaat bereikt worden. Om langduriger van het resultaat te kunnen genieten is een programma gericht op huidverbetering een waardevolle aanvulling op een behandeling met injectables.

Prijzen van Fillers

We gebruiken verschillende merken fillers voor verschillende toepassingen.

> Klik hier voor meer prijzen informatie over fillers